• Algemeen

  XerxesDZB is een voetbalvereniging in de Rotterdamse wijk Zevenkamp en telt momenteel meer dan duizend leden. De vereniging is opgericht op 1 maart 1904. De fusievereniging XerxesDZB is in 2000 ontstaan uit RFC Xerxes en DZB/Zevenkamp. Het samengaan van beide verenigingen heeft geleid tot een uitstraling in Rotterdam en omstreken. Het sportpark is in 2010 volledig gerenoveerd, met een tribune van 360 plaatsen, tot een modern en functioneel terrein om zowel prestatief als recreatief je het favoriete sport te kunnen beoefenen.

 • Sportpark Faas Wilkes

  XerxesDZB speelt op Sportpark 'Faas Wilkes' in de Rotterdamse wijk Zevenkamp. Het sportpark is vernoemd naar de legendarische voetballer Faas Wilkes, de eerste Nederlandse voetballer die een transfer naar het buitenland maakte.

  Het sportpark beschikt over 4 speelvelden en 1 veld speciaal voor 7-7 pupillen voetbal. Het hoofdveld is kunstgras en veld 2 en 3 zijn half gras, half kunstvezel. Langs het hoofdveld staat sinds 2014 een prachtige tribune met 360 zitplaatsen. De vereniging beschikt over 11 kleedkamers, waarvan 5 kleedkamers met een lockersysteem voor een grotere capaciteit. In het clubhuis zijn drie bespreekruimtes, een washok en twee scheidsrechters kleedkamers.

  Bezoekadres
  XerxesDZB
  Sportpark 'Faas Wilkes'
  Igor Stravinskisingel 1
  3069 MA  Rotterdam

  Postadres
  XerxesDZB
  Postbus 8689
  3009 AR Rotterdam

  E-mail
  info@xerxesdzb.nl

  Entree bij wedstrijden 1e elftal
  Voor de thuiswedstrijden van Zaterdag 1  gelden onderstaande tarieven. Leden kunnen op vertoon van hun clubcard gratis de wedstrijden bezoeken.

  Zaterdag 1
  Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: € 5,00
  Kinderen van 4 t/m 14 jaar en 65+: € 3,50

  Parkeren

  Er is beperkte parkeergelegenheid bij XerxesDZB. Zie het kaartjes hieronder voor de parkeerplaatsen rond het sportpark.